Restaurants

In Portugal kun je heerlijk en voordelig uit eten. Waar je aan de kust een grote keuze uit vis gerechten hebt, staan in Monchique veelal vlees en kip centraal op het menu. Een broodje Bifana, Frango Piri Piri of Costeletas de Borrego zijn typische lokale gerechten.  

Smakelijke toetjes kun je uitkiezen in de vitrine en het diner sluit je traditioneel af met de plaatselijke likeur Medronho of de zoetere versie Melosa. In vegetarisch eten lopen ze in Monchique nog wel wat achter, maar er staat altijd wel een gerecht op de kaart. 

Hieronder onze top 5 van restaurants. 

5 x Restaurants in Monchique + 1

1. Luar da Foia      + 351 282 911 149      LUNCH & DINER

Voor als je houdt van de betere keuken met een groot aanbod aan wijnen, een professionele bediening en een prachtig uitzicht dan is Luar da Foia een goeie keuze. Het is een van de weinige restaurants waar het ook ’s avonds gezellig is. Vlees en vis komen vers van de grill. Honden zijn zelfs welkom hier op het overdekte terras. Wij zijn fan! Met eigen parkeerruimte. 

Adres Estrada da Foia, Ceiceira, Monchique

Reistijd 7 minuten

Prijsklasse ***

Gesloten op zondagavond en maandag de hele dag

2. O Parque      + 351 282 912 022      LUNCH & DINER

Ook wel ons  ‘thuis’restaurant. Echt Portugees met tl-verlichting. Voor een goeie prijs eet je hier een goede maaltijd. Ze hebben vaak verse vis wat in dit ‘vleesgebied’ een welkome afwisseling is. Parkeren kan voor de rotonde links op een soort van braakliggend terrein van de gemeente. 

Adres Rua Eng. Duarte Pacheco, tegenover het toerisme buro

Reistijd 8 minuten

Prijsklasse **

Gesloten op donderdag

3. Paraiso da Montanha      + 351 282 912 150      LUNCH op terras

Als wij gasten krijgen, nemen we ze vaak mee hierheen voor een chicken piri-piri lunch. Het uitzicht vanaf het buitenterras is spectaculair en draagt enorm bij aan het vakantiegevoel. Lekker Portugees ook in de hele atmosfeer, gerund door een lieve Portugese familie.

Eigen parkeerruimte.

Adres Estrada da Foia, Saramagal, Monchique

Reistijd 10 minuten

Prijsklasse *

Gesloten op donderdag

4. Café Vintage Tapas & Wine      + 351 924 382 156      LUNCH & DINER

In het centrum van het dorp ligt dit piepkleine, knusse restaurantje met maar 4 tafeltjes binnen. Uniek in zijn soort want ze serveren hier tapas. Een Portugees stel zwaait hier de scepter. Zij staat in de keuken en hij is de gastheer. Reserveren is wijs hoewel er niet altijd wordt opgenomen. Zomers is er ook een terrasje buiten. Parkeren is altijd een beetje zoeken in de kleine straatjes. Langs de grotere weg heb je meer kans en loop je door de authentieke straatjes er naartoe. 

Adres Rua do Dr. Samora Gil 1, Monchique

Reistijd 10 minuten

Prijsklasse ***

5. Tasca do Petrol      + 351 282 955 117      LUNCH & DINER

Ook wel ons tweede ‘thuis’ restaurant. Iets verder weg tussen Monchique en Marmelete. Typisch Portugees, zowel in het aanbod als in de prijs, en vooral met de lunch altijd vol. Dan is reserveren noodzakelijk. De frango of camarão piri piri zijn hier een aanrader evenals de varkensvlees specialiteiten. In de zomer hebben ze ook buiten op het terras zitgelegenheid.

Parkeren kan bij het restaurant.

Adres Corgo do Vale, aan de N267 van Nave naar Marmelete

Reistijd 15 minuten

Prijsklasse *

Gesloten op dinsdagavond en woensdag gehele dag

De + 1, een speciale vermelding waard...

Alecrim Foodtruck – op de top van de Foia       LUNCH & BORREL

Op de top van de Foia staat deze foodtruck met een terras en een spectaculair uitzicht. Je kunt erheen rijden, maar vanaf ons is het ook een mooie half uur durende wandeling. Ze hebben hamburgers, tosdadas en een heerlijke kaasfondue in een uitgehold brood. O ja, en cocktails! Op zondag is er vaak live muziek. 

Adres Miradouro da Foia

Reistijd 5 minuten

Prijsklasse **

Gesloten op maandag. Op de andere dagen geopend tussen 12.30 en 19.00 uur. In de winter is het afhankelijk van het weer of ze open gaan of niet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.