Overige informatie

Wandelen

De Serra de Monchique is een wandelparadijs bij uitstek met prachtige vergezichten. Het natuurgebied is rijk bedeeld met flora en fauna. Direct vanaf je accommodatie zijn meerdere goed gemarkeerde rondwandelingen te maken.

LEES MEER

Stranden

De Algarve heeft, zoals bekend, wonderschone stranden. Deze liggen goed binnen rij-bereik van Garganta da Foia. Naar de zuidkust ben je 45 minuten onderweg en voor een rit naar de westkust met zijn grillige kliffen en relaxte strand- en surfcultuur ben je een uurtje kwijt.

LEES MEER

Stadjes en markten

Heb je zin in wat meer drukte dan zijn er een aantal authentieke stadjes die leuk zijn om te bezoeken zoals Silves, Lagos of Portimão of het grote vissersdorp Ferragudo. 1x per Maand vinden hier ook de beroemde tweedehands markten plaats.

LEES MEER

Restaurants

Relatief gezien zijn de Portugese restaurants prijstechnisch een stuk voordeliger dan in Nederland. Soms kun je al voor € 20,— per persoon uit eten gaan . De Monchiquense keuken staat bekend om Frango Piri Piri en Black Pork van de grill. Maar er is zeker meer. We hebben een lijst samengesteld van onze favorieten.

LEES MEER
slangetje

Medronho

november 18, 2021

x

De lokale likeur komt van de aardbeiboom!

READ MORE

Onze dieren

juli 13, 2017

x

“3 is de max”, zei Sam voordat we verhuisden.

READ MORE

Monchique

december 2, 2021

x

Meer informatie over Monchique!

READ MORE

Honden toegestaan

in de lodge

ADULTS ONLY

>16 jaar

Bij goeie
GARGANTA DA FOIA

Services

Was Service

Als je was hebt, wassen wij het voor je. De kosten hiervoor zijn € 7,50 per was. Bij iedere accommodatie zijn drooglijnen aanwezig.

Schoonmaak

De eind schoonmaak is inclusief in de huurprijs. Als je meer dan 5 dagen overnacht, verzorgen we een tussen schoonmaak waarin ook de handdoeken verwisseld worden.

Boodschappen

Bij een late aankomst kan het fijn zijn als er al wat boodschappen gedaan zijn. Wij kunnen dit voor je regelen.

Ontbijtservice

Als je verblijft in de Garganta Glamping Lodge en geen zin hebt om zelf iets te doen, kun je de ontbijtservice bestellen. De kosten hiervoorzijn €10.- p.p. De Garganta B&B is al inclusief ontbijt.

Buitenkeuken

In de warme zomermaanden juli tot en met september organiseren we regelmatig een lunch of een diner op het terras van de buitenkeuken. Voor aankomst stellen we je hiervan op de hoogte zodat je je kunt aanmelden. Ook kunnen de gasten van de Garganta B&B, in overleg, van deze keuken gebruik maken in de zomermaanden.

Bereikbaarheid & Autohuur

Om bij ons te komen, is een auto van de middenklasse aan te raden. Het is fijn om hier in de bergen met een wat sterkere motor te rijden. De laatste kilometer is een off-the-road weg in goede staat.
Drive4Fun is een betrouwbaar en goed geprijsd autoverhuur bedrijf. Ophalen en inleveren van de auto is voor de deur van de terminal en dat is een prettige bijkomstigheid. Bij veel autoverhuur bedrijven staan de auto’s namelijk op een buitenlocatie wat onnodig veel vakantietijd extra kost.

Drive4Fun

Garganta da Foia en omgeving in het kort

300

DAGEN ZON

6

WANDELINGEN

10

RESTAURANTS

2

PLUNGE POOLS