Te doen in Februari

De Algarve heeft, zoals bekend, wonderschone stranden. Deze liggen goed binnen rij-bereik van Garganta da Foia. Naar de zuidkust met roodgele rotsen ben je 45 minuten onderweg en voor een rit naar de westkust met zijn grillige kliffen en relaxte strand- en surfcultuur ben je een uurtje kwijt. Beiden heben dus een totaal andere sfeer maar zijn het bezoeken meer dan waard. De zuidelijke stranden

mijdt je misschien wel liever in hoogzomer vanwege de drukte. Gek genoeg merk je daar aan de westkust veel minder van. Voor onze top 5 hebben we ons gericht op makkelijk te bereiken en begaanbare stranden op maximaal 1 uur rijden.

5x Stranden

1. Praia do Monte Clerigo (WESTKUST)
Het aanzicht van Monte Clerigo als je de laatste bocht om bent, is wonderschoon. Gekleurde huisjes tegen een heuvel aangeplakt uitkomend op het strand tussen de rotsen. Dit is een van de weinige plaatsjes die direct aan het strand liggen. Je hoeft geen steile trap af te dalen of nog een paar kilometer te rijden. Het is een favoriet surfstrand.

Reistijd : 50 minuten
Restaurant tip : O Sargo

2. Praia de Alvor & Praia dos Très Irmãos (ZUIDKUST)
Praia de Alvor is een lang en breed zandstrand aan de zuidkust. Het eerste deel heeft nog wat strandtentjes, maar daarna is het leeg en ongerept. In de winter een goeie plek om met de hond heen te gaan. Een mooie boardwalk wandeling leidt je door een natuurgebied en het strand. Je kunt nog doorlopen naar Praia dos Très Irmãos met prachtige rotsformaties. Alvor zelf is een leuk vissersplaatsje met een boulevard, kleine straatjes en lekkere visrestaurants.

Reistijd : 45 minuten
Restaurant tip : Sereia of A Ribeira

3. Praia da Amoreira Rivierstrand (WESTKUST)
Praia da Amoreira is bijzonder omdat het naast een zeestrand een groot rivierstrand heeft. Vanaf Aljezur rijdt je een vrij lange weg naar de kust en op tweederde is de parkeerplaats voor het rivierstrand. Ook dit is een plek waar je heel goed met honden of kinderen naartoe kan vanwege de veiligheid. Geen grote golven, maar een kalme lagune in een prachtig natuurgebied.

Reistijd : 50 minuten
Geen restaurant aanwezig

4. Praia da Salema (ZUIDKUST)
Vanaf Lagos naar het westen vindt je een aantal plaatsen aan de kust die hun kleinschaligheid en charme hebben behouden: Luz, Burgau en Salema. Rustige stranden tussen de rotsen en lokale tentjes om wat te eten of drinken. We hebben vanuit ons een mooie autoroute samengesteld die je door het achterland van de Algarve naar Praia da Salema brengt.

Reistijd : 1 uur

5. Praia da Rocha & Praia de Vau (ZUIDKUST)
In 40 minuten kun je op een van de kleine strandjes van Praia da Rocha liggen. Allemaal even prachtig tussen geelrode rotsen ingeklemd. Het deel tussen Praia da Rocha en Praia de Vau is verreweg het mooiste en bij laagwater kun je net om alle rotsen heen lopen van de ene naar de andere plek. Als je beneden op het strand bent, vergeet je snel de hoogbouw waar ze in Portimão enigszins in doorgeschoten zijn.

Reistijd : 40 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.